tisdag 27 november 2012

7 days of pain!

Hej!

Mitt bloggande den här veckan kommer vara ytterst sparsamt då jag jobbar 7 dagar förmiddag med 2 12 timmars pass i helgen.. Så onödigt tidiga mornar, dagis matlagning och sova sammanfattar nog den här veckans schema. Dock finns det en ljusglimt redan imorgon som jag redan nu längtar till och laddar för, träningen!

Kommer köra på som vanligt med basövningar och så grymma vikter man pallar med. Nästa vecka kommer jag slänga upp ett par bilder och lite stats hur jag ligger till, ska bli spännande även för en själv att syna och jämföra.

Justja, är nu inne på vecka 3 med periodisk fasta och hård gymträning. Har för mig att jag redan förra veckan skrev om vecka 3 men som småbarnsförälder är man ju inte riktigt med jämt :p
Bloggen startade jag däremot veckan innan jag satt igång var nog därför jag snurra till det.

Men som sagt kan jag inte lova så mycket updates i veckan och om vi inte hörs denna vecka gör vi det nästa!

Fridens!


lördag 24 november 2012

Halloj!

Nu har vi haft kalas nummer 2 och massor med folk och barn har varit här och busat med grabbarna så dem kommer nog sova riktigt gott inatt! Hoppas på sovmorgon kanske?

Körde mitt andra och sista träningspass för veckan idag med, gick riktigt bra men orken fanns inte för att ge 100% på alla övningar.. Antagligen brist på sömn med tanke  på att grabbarna inte riktigt sova hela nätterna.. Men jag hoppas att det bara är en dålig fas som dom går igenom nu och att det kommer bli bättre.

Hämtade ut protein igår med som ett komplement till min övriga kost, tycker att det kan vara svårt att få i mig tillräckligt med proteiner vissa dagar då kan det vara riktigt skönt med lite tillskott!

Nej nu blir det soffläge och varva ner lite framför tv'n!

Hej!

torsdag 22 november 2012

Hej!

Som jag trodde eller rättare sagt hade på känn har jag inte gått ner så mycket mera, vågen visade återigen 82kg. Dock känns kroppen tightare och man ser en viss skillnad visuellt. Men kommer inte haka upp mig på bagateller utan fortsätta mot mitt mål och pressa mig ytterligare på gymmet.

Igår fyllde min äldsta son 4år! Tiden går så otroligt fort och man önskar att man slapp jobba för att vara hemma med familjen och se barnen utvecklas men räkningar ska betalas och mat ska stå på bordet så det är bara att bita ihop. Han fick nog en väldigt bra födelsedag, plättar och paket till frulle sen åkte vi till Leos lekland och kan lätt säga att man fick ett bra träningspass där hehe. På eftermiddagen kom min familj förbi och åt tårta och i helgen kommer sambons familj för lite mera firande.

Nej nu ska jag ladda inför dagens jobbpass, inte direkt sugen men 2 dagar kvar sen är det ju helg igen!


tisdag 20 november 2012

Tja!

Sitter här och förbereder mig för dagis körning och sedan ett riktigt hårt gympass innan man drar till jobbet.

Blir även vägning nummer 3 idag, alltså 3e veckan jag kör periodisk fasta och efter det schema jag fått av min teacher som jag även länkar till under värt att läsa.

Spontant känns det som att jag ligger runt 82-83 men vi får se, det visuella har jag svårt att se skillnad på men blir ta kort imorgon och jämföra. Tror det är för tidigt att slänga upp någon bild...

Vi får se, jag vet att läsa en blogg om kost och träning utan några bilder alls är skit tråkigt. Vem som helst kan ju sitta här och säga att dem äter si och så och tränar grymt hårt med schyssta resultat.

Time will tell!

söndag 18 november 2012

Hej!

Har precis stoppat i mig en baguette med 100g pulled pork och en massa ost! Mmm!
Kändes bra att få i mig lite snabbt krubb direkt efter träning.

Träningen gick riktigt bra, ökade både i marklyft och militärpress. Jobbar fortfarande en del på teknik på alla övningar jag kör men det kommer sakta men säkert. Känns också väldigt bra att man successivt ökar i allting med.

Idag blir det nog en riktigt lugn avslutning på veckan, sambon jobbar fram till 4a efter att ha jobbat hela helgen så det kan bli lite söndagsmys med någon bra film och något gott tillbehör kanske.

Hoppas ni får ett bra avslut på helgen och att jobbångesten inte smyger på er allt för hårt!

Fridens!

lördag 17 november 2012

Hello!

Sitter med en kopp tea i handen och grabbarna kollar på tv och river fram leksaker, antagligen tycker dem att pappa måste ha lite mera pyssel så här på helgen :p

Har förberett maten för idag med, eller lättare sagt maten står i ugnen och gottar till sig lite. Pulled pork vankas det idag, tillbehör har jag inte riktigt bestämt mig om än men har tid på mig då det skall stå i ugnen i 3-4 timmar.

Idag blir det nog ganska lugnt här hemma, renoveringen får vänta lite då jag inte riktigt har tålamod att tapetsera och passa upp på grabbarna samtidigt. Är fortfarande grymt sugen på träning, kanske är det de som är så bra med att köra så få pass per vecka, man hinner bli så sugen mellan passen och ledsnar inte på träningen.

Undra om man ska lyxa till det med lite bak idag med, det brukar uppskattas enormt av äldsta grabben då han tycker om att baka och få vara med att laga mat. Minstingen tycker också om bakning väldigt mycket men då mest ätar delen :D

Nu låter det som rivningsfirman är i farten igen så vi avsluta bloggande för nu.


Fridens!

fredag 16 november 2012

Hejsan!

Sitter och tittar på Bolibompa och har lite fredagsmys med grabbarna innan läggdags. Sen blir det nog lite spackling för en annan innan det ät dags att knyta sig.

Kosten, eller periodiska fastan lättare sagt fungerar guld, tänker knappt på det förutom när man väger  av allt som skall ätas. Känns bra i kroppen har inte hänt så mycket visuellt eller på vågen men det kommer förhoppningsvis efter någon vecka. Hoppas på att kunna lägga upp mina framsteg senare i form av före och efter bilder vecka för vecka. Bara där har man ju en hel del motivation!

Som jag nämnde tidigare kommer jag köra 2 helkroppspass i veckan, nästa pass får bli på söndag och ska börja tagga och visualisera redan nu och ge mig fan på att öka öka öka. Tror att för dem flesta som tränar så är den psykiska spärren svårare än den fysiska och det är den rackaren jag skall besegra.

Nej nu stänger jag ner plattan och återgår till Bolibompa!

Fridens!

torsdag 15 november 2012

Guten Morgen!

Det var med seg kropp jag vaknade idag. Kidsen hade inte alls någon lust att vara snälla och sova tyst och fint. Det vara mera tortyr ljud och ren tortyr när äldsta låg i våran säng som ett lotteri hjul som snurrar och vid varje pigg är det inte siffror/vinst man får utan snarare smäll med valfri kroppsdel :p

Sen har vi det här med träningsvärken, när man precis har kommit igång efter ett långt uppehåll så är det lite komiskt att få ont precis överallt igen. Jag är inte svag för självplågeri men det är ju trots allt ett kvitto på att man har gjort något bra.

Nej nu ska ja hjälpa gumman klä på grabbarna innan dagis.

Hej!

onsdag 14 november 2012

Hej och godkväll!

Sitter framför soffan efter en dag med träning, hamburgerbröd bak och smygstart på min renovering av grovantren.

Ser fram emot att bjuda över ett par vänner imorgon för lite hamburgarfrosseri.

Träningen då? Jo tack det gick riktigt bra har ökat i alla övningar en smula, eller ett par kilon lättare sagt, ja eller tyngre :)

Nästa träningspass blir någon dag under helgen, måste dock övertala min mor eller syster för lite barnpassning då sambon jobbar hela helgen. Men det ska nog lösas sig, jag får muta med en god middag helt enkelt. Pulled pork kan det nog tänkas bli.

Imorn blir det även en tripp till affären för att köpa lite golv och tapeter till grovantren, fick ett ryck häromdagen och rev allt :) så nu måste man ju få ordning på det annars får man pisk av gumman :p

Nej nu blir det lite sagoläsning sen vankas det film.

Ha det gött!

tisdag 13 november 2012

God kväll!

Sitter och taggar inför morgondagens träning, ser fram emot att slita riktigt hårt och förhoppningsvis kunna lägga på ett par kilon mer än tidigare. Jag vägde mig idag och vågen visade strax under 82 kg. Inte några enorma framsteg rent viktmässsigt men den här gången ska jag göra rätt, det får helt enkelt ta den tid det tar och jag vill ha kvar så mycket muskelmassa som möjligt.

Visst, hade allt bara handlat om att gå ner fort i vikt och inte ta hänsyn till muskulatur så hade det gått otroligt mycket fortare men sen står man där smalfet och inte alls med samma motivation och risken att falla tillbaka i dåliga vanor är överhängande.

Som jag sagt tidigare är det här en livsomställning mer än bara en vanlig deff, jag är less på att pendla i vikt och vill hitta formen, eller min toppform och utgå ifrån det. Jag har mitt mål och jag tänker ta mig dit, eventuella hinder på vägen måste krossas både mentalt och fysiskt. Det kommer troligtvis inte vara en dans på rosor och det vill jag nog inte att det ska vara heller, jag vill stå på mållinjen och känna att jag har slitit och verkligen kämpat för att nå dit.

Jag vill kunna besegra mig själv och dem tankar som tidigare satt käppar i hjulet för min framgång och jag vill även bevisa dels för mig själv men även för andra att vill man nånting tillräckligt mycket så finns det inga hinder. Det spelar ingen roll vad det handlar om utan har man ett mål och tillräckligt med vilja för att ta sig dit så kan inget stoppa en.

Är ni som jag i startgroparna och vill dela med er av tips, frågor eller kanske har ni några synpunkter så skulle det vara väldigt roligt om ni skrev ett par rader.

Jag önskar er en fortsatt trevlig kväll och jag hoppas att jag kan inspirera flera att ta steget mot ett hälsosammare och mer välformat liv.

Ett låttips som kanske kan steppa upp motivationen lite. Gwen Stacy - The fear in your eyes.




måndag 12 november 2012

God dag!

Äntligen har jag slitit mig igenom monsterpasset som jag kallar det, 7 dagar förmiddag.

Nu är det måndag igen och ledighet som gäller, känner mig grymt taggad på en ny vecka med periodisk fasta och tunga gymövningar. Jag kommer återgå att köra endast 2 pass i veckan, fick lite skäll av min mentor mr Hertzberg :) och vem är jag att ifrågasätta någon som besitter mycket mer kunskap i ämnet och som faktiskt kan stå där med facit i handen. Så hatten av och tack som fan att du ställer upp!

Och till nått helt annat som jag funderade lite över, vi köpte ju ett hus förra sommaren där det finns en hel del att göra. Nu börjar det klia i fingrarna och man vill sätta igång att renovera, köpa nya möbler och byta ut en del trasiga eller gammla prylar. Men det är ju som nästan allt annat i livet en kostnadsfråga.

Så efter lite beräkningar och inspirationsbilder på nätet så fick jag en till grej att grubbla över. Hur fan har alla råd? Hus, bil totalrenoverat hus, utlandsresor, hembio etc etc.. Jag får inte riktigt ihop ekvationen, antingen tjänar folk alldeles för bra eller så har majoriteten av befolkningen för mycket lån och avbetalningar.

Hur lyckas man? Hur har ni tagit ställning till renovering,prylar och lån?

Jag anser att kan man inte betala det direkt eller spara till det man nu vill göra eller köpa borde man låta bli. Kanske är just därför en annan har en del pyssel hemma och inte dem värsta prylarna :p
Men sen har vi ju faktiskt inte överdrivet höga lån på huset heller.

Okej var nog allt för idag, som vanligt uppskattas det enormt med ett litet hej eller något liknande av eventuella besökare!

Fridens!

Justja, ett låttips kan man ju bjuda på. Middle class Rut - new low.

lördag 10 november 2012

God kväll!

Precis hemkommen från dagens träningspass. Gick riktigt bra med tanke på att jag har jobbat 12 timmar idag med. Känner mig väldigt nöjd med tillvaron så här på en lördag kväll, bara ett jobbpass kvar för att sedan vara ledig i 7 dagar.

Måndag blir det vägning och foto, tvivlar dock att det kommer vara någon större skillnad på så här kort tid men det är mest för dokumentation.

Nej nu orkar jag inte skriva mera utan går tillbaka till soffläge och återkommer imorgon.

Önskar alla en fortsatt trevlig lördag!

Fridens!

fredag 9 november 2012

Goder afton!

Sitter just nu framför tvn med plattan, ja surfplattan såklart ingen annan form av platta trots att det är fredag och allt. Nu när det endå kom på tal kan jag ju erkänna att jag inte är så mycket för alkohol, varför kan vi ta någon annan gång men känner inte att det tillför mig så mycket mer en ett fruktansvärt lidande dagen efter. :p

Det är otroligt tyst här hemma, gumman och barnen har åkt ut till hennes mor för lite kalas och övernattning. Hon tyckte att det var en bra idé med tanke på att jag jobbar hela helgen så jag kan få lite extra sömn. Nu när man väl sitter här helt själv känns det mest ovant och tråkigt men jag är ju ledig hela nästa vecka så vi får ta igen det då.

Kosten fungerar väldigt bra hittills och det känns som att detta kommer passa mig som handen i handsken. Träningssuget har bitit mig hårt och i schemat som mr Hampus Hertzberg skrivit åt mig är det tillsatt 2 dagar för träning men kommer nog utöka det till 3. Hoppas man inte får skäll nu bara :)

Kan tyckas att bloggen är lite enformig och tråkig, det enkla svaret är helt klart ja! Den är tråkig bara massa text inga bilder på resultat eller schysst käk. Men i mitt försvarstal vill jag påpeka att resultaten har inte infunnits sig än men om nån vecka så kommer det upp ett par bilder. Mat fronten har fått lida lite pga att det är min  jobbdödsvecka a.k.a 7 dagars förmiddag à 66 timmar. Jag har dock hållit mina mat mål men inspirationen av mat val har varit enkla och tråkiga och inte alls värda att ta några kort på.

Nej nu blir det lite musik på hög volym, gäller att passa på medans man är home alone :)
Dagens låttips får bli.. .. ... .. Oh, sleeper - children of fire.

Heppåre!





torsdag 8 november 2012

God eftermiddag!

Nej, jag har inte givit upp! Vart ett smärre bakslag i helgen dock då jag vart sjuk. Men är fit for fight igen och igår körde jag och min bror ett gympass som gick helt okej. Kändes att jag hade legat sjuk ett par dagar men helt nöjd med tanke på det.

Den periodiska fastan har också gått väldigt bra, trodde helt klart att det skulle vara mera bekymmer att väga hit och dit och räkna kalorier. Har inte alltid lyckats komma upp i exakta siffror i allting men har legat i närheten och jag tror att om man är alldeles för nitisk kommer man inte att orka hålla i.

Planerad vägning och foto nästa vecka blir det med, kommer troligtvis slänga upp statistiken och bilder inom nån vecka då det förhoppningsvis syns antingen på kroppen eller på vågen. Känner mig inte direkt taggad just nu att lägga ut bilder enbart med tjockis motiv :)

Ja det var nog allt för idag, känner mig helt färdig efter förmiddagsjobb, dagis hämtning och köttbullerullning :)

På återseende!









tisdag 6 november 2012

Hej igen!

Sådär ja, då startade man träningsveckan och min periodiska fasta med att bli sjuk... Hela familjen lyckades bli sjuka i helgen. Men är på bättringsvägen och imorgon återgår vi till det normala igen. Snacka om en dålig start på träningen.

Men man får försöka tänka possetivt och vad gör ett par dagar igentligen, meningen är ju att jag ska hålla mig i form och tänka på kosten livet ut. Med det menar jag inte att det är stenhård träning 6 gånger i veckan och aldrig kunna unna mig något gott.

Snarare tvärtom, jag kommer äta efter periodisk fasta vilket innebär att under mina träningsdagar kommer jag äta lite mera ungefär 2200 kalorier i form av 200g protein, 230g kolhydrater och ca 50g fett. Alltså kan jag avgöra helt själv vad jag vill stoppa i mig bara jag ligger inom mina gränser.

Under fastan kommer jag ligga på ett lägre kaloriintag, ungefär 1550 som kommer bestå av 180 protein 80 kolhydrat och 50 fett. Även där kan jag välja vad jag vill äta förutsatt att jag ligger inom gränsen för dagens behov.

Jag kommer att änvända mig av metoden 8/16 alltså jag kommer att ha 8 timmar på mig varje dag för att få i mig mitt kalori mål och under 16 timmar kommer jag att fasta. Tiden jag har valt att följa för att passa in mig personligen, vilket kanske inte skulle passa er överhuvudtaget är att fasta mellan 18:00 till 10:00. Alltså kommer jag då att ha mitt ätarfönster mellan 10:00 till 18:00. Inte så krångligt va?

Mitt personliga mål med detta eller mitt första mål är att gå ner ett par kilon och skala av all den extra vikt jag bär på. Jag vill heller inte bli smalfet och tappa all muskelmassa under tiden så därför kommer jag att gymma 2 gånger i veckan till att börja med. Träningen kommer mestadels bestå av basövningar där jag kommer kör riktigt tungt.

Så idag börjar det, eller igår började fastan och nu är klockan äta dags!

Hoppas helgen var bättre för er än för mig!
Fridens!





fredag 2 november 2012

God förmiddag!
Äntligen fredag och för mig börjar helgen idag! Wunderbar!
Dock vart det på andra premisser än planerat, då jag och min sambo jobbar eftermiddag båda två så hade jag tänkt att ta lite föräldraledighet. Men igår vart minstingen sjuk så blir hemma och vabbar istället.

Dagis borde ha en biohazard skyllt utanför :p
Nej jag hoppas han blir frisk och att resten av familjen klarar sig.

Igår var det vilodag som gällde, eller den här veckan gör jag lite mer som jag känner för. Jag följer just nu inte något specifikt schema eller diet utan det blir först måndag allvaret startar.

Satt och funderade lite igår, alla sidor och före och efter bilder man sett eller dem jag sett åtminstone har alla varit efter att själva resan är gjord. Skall bli spännande att köra det här mera live och det kommer nog bli lite mer press när alla som vill kan följa eventuella resultat och förhoppningsvis framgångar. No turning back!

Imorgon kommer jag nog köra ett helkroppspass med inriktning teknik och utförande. Vill att allt ska klaffa och vill absolut inte dra på mig några skador nu när man äntligen fått tummen ur...

Ser att det varit en del aktivitet på bloggen men no comments. Uppskattas enormt med frågor, svar och kanske bara ett hallå! Tar gärna emot tips å trix och synpunkter, kanske är just du med i startgroparna och vi kanske kan sporra varandra? Jag känner nu som förälder att dels är det viktigt att visa sina barn att träning och bra mat är nyttigt för en och för egen del känner man ju även att man har ett stort ansvar att ta hand om sig själv och föregå med gott exempel.

Nej nu får jag nog tacka för mig så länge, minstingen vilar och för mig och den äldsta är det lite soffhäng och film som står på menyn.


Fridens!        

torsdag 1 november 2012

God dag!

Sådär ja, bilder och data skickade till Hampus Hertzberg som skall hjälpa mig med ett bra tränings och kostschema.

Det blir äta efter periodisk fasta, har läst lite om det igår kväll och en del idag. Men för min del är jag alldeles för grön för att våga ge mig på det själv. Det är där Mr Hertzberg kommer in i bilden, vare sig han vill eller inte kommer jag stalka han med frågor om allt jag inte riktigt hajjar. :)

På papperet ser det grymt ut och jag ser fram emot att börja köra igång. Så bollen är i rullning, nästa vecka, måndag sätter jag igång med det och även träningen som troligtvis kommer att bestå av 3 pass per vecka med riktig tungkörning av basövningar.


Har en tanke om att ta upp ett hett ämne som handlar om kost och träning per vecka i bloggen, kan vara kul att diskutera olika dieter och träningsupplägg. För många så blir ju en diet nästan en form av religion och många anser just att deras diet eller träningsform är den ända och den bästa. Kan bli roligt tror jag.

Knappa gärna in ett tips om ett ämne ni brinner för som vi kan diskutera och det blir även en utmaning för mig själv då jag får läsa på om respektive ämne.

Träning vart det igår med, gick igenom lite basövningar mest för att kolla om tekniken finns där och för att känna efter om allt känns bra. Det gjorde det och jag ville lasta på tungt och bara köra på men sen tog jag mitt förnuft till fånga. Skynda långsamt så man inte skadar sig det första man göra känns som en bra riktlinje att följa. Sprang en vända på löpbandet med, vart en intervall runda på 20 minuter. Kan ju nämna att för 1.5-2 år sedan när jag började springa lite smått så var 2 minuter mitt max på första passet! Inte att leka med!

Men precis som titeln här på bloggen så kommer det inte bara handla om min träning och om mig själv.
Min familj består idag av, Moi, min sambo som jag träffade redan under tiden på gymnasiet och våra 2 grabbar på 1.5 och snart 4 år. Det är helt otroligt vad tiden går fort, tycker inte att det var speciellt länge sedan vi åkte in till BB och jag hade precis tagit körkort. Hehe det var en resa jag aldrig kommer att glömma! Som jag nämde i mitt första inlägg så väntas det även tillökning, skall bli spännande och se vad det blir för något.

En fråga, hur hinner man med allt?
Dagis/skola, jobb, träna och eventuellt ett hus som alltid verkar behöva ompysslas. Skriv gärna ner tips och tankar om det, skulle vara roligt att se hur just eran vardag ser ut.

Om det är någon av mina tusentals läsare som har några frågor så är det bara att köra på!
( Ja, jag var en smula ironisk. Inte om frågorna dock det e bara att köra ;))

Sådär ja, det var nog allt för idag. Har nog i det här inlägget skrivit mer än min totala insats i gymnasiet! Men det är en annan historia!

Justja! Hoppade upp på vågen igår med, 83kg visade den.
Fridens!